7 Nisan 2019 Pazar

Modemin Evimizdeki En İyi Konumu

Ev için modem alırken neye dikkat etmeliyiz?

-İnternet Servis  sağlayıcıların eviniz için sunduğu internet hizmetinin tipi.

-Bu hizmet ADSL, VDSL, Fiber gibi değişkenlikler gösterebilir.

Örnek vermek gerekirse; VDSL hat yapısı bulunan bir bölgede yaşıyorken ADSL modem almanız hizmet alamamanıza sebep olacak ve satın aldığınız ürünü size uygun olmadığı için iade etmek zorunda kalacaksınız. 

-Veri boyutlarının günden güne arttığı göz önünde bulundurulduğunda, kablolu ya da kablosuz internet erişimlerimizin de üst seviyede olması gerekiyor ki İnternet ağıyla olan iletişimlerimiz çok daha hızlı seviyede kalabilsin.




Modem satın alırken Ethernet port sayısına neden dikkat etmeliyiz?

Modem alırken ihtiyaçlarımızı belirlemek ve ona uygun bir ürün almak en doğru yaklaşım olacaktır.  Bu noktada modemin ethernet port sayısı ve performansı bakmamız gereken bir diğer kriterdir.  Örneğin Gigabit Ethernet portuna sahip bir modem almak, daha yüksek hızları görebilmek adına iyi bir tercih olabilir.



Modeminizi Doğru Konumlandırın

Sinyal seviyesinin iyileştirilmesinde en önemli etkenlerden biri router/modem cihazının doğru konumlandırılmış olmasıdır. Cihaz üzerinde yer alan antenin her zaman dikey pozisyonda olması gerekir. Bu sayede sinyallerin yere ve tavana isabet etmesini engeller, evin içinde daha rahat dolaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra router/modem cihazının sinyali engelleyecek nesnelerden ve yapılardan da uzak olması gerekir.




Access Point Kurarak Sinyali Dağıtın

Evinizdeki kablosuz ağ gücünü arttırmak için yapabileceğiniz bir diğer şey ise Access Point kurarak sinyali dağıtmak. Türkçe’ye ”Erişim Noktası” olarak çevrilen Access Point cihazları, ethernet kablosu ile İnternet bağlantısının olduğu router’a, yani ana modem cihazına bağlanır. Bu bağlantının ardından kablosuz ağ ayarları Access Point cihazı üzerinde yapılandırılarak evdeki İnternet bağlantısı daha güçlü bir şekilde tekrar dağıtılabilir. Bu sayede evinizin İnternet bağlantısı zayıf olan bölgelerinde rahatlıkla İnternet’e girebilirsiniz.




Priz Tipi Wifi Extender ile Sinyal Menzilinizi Genişletin

Evinizdeki kablosuz ağ sinyalini güçlendirmenin bir diğer yolu da menzil genişletmek. Evlerinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz priz tipi Wifi extender ürünleri, erişilemeyen alanlara veya kablo çekmenin zor olduğu alanlara kablosuz ağ sinyallerinin ulaşmasını sağlar.





Access Point Nedir?

Kablosuz erişim noktası

Kablosuz Erişim Noktası, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon gibi telsiz cihazları wi-fi ve benzeri telsiz erişim standartları kullanarak kablolu ağa bağlayan aygıtlardır. KENler kablolu bilgisayar ağına tümleşik ya da harici bir yönlendirici vasıtasıyla bağlanırlar. Access Point ler genellikle kablolu bağlantıları kablosuz bağlantılara çevirmek için kullanılır. AP lerin kablolu interneti kablosuz wi-fi internete çevirme özelliğinin yanı sıra sinyal tekrarlayıcı “Repeater” olarak  kullanılabilir.



"Access Pointler de Repeater modu genellikle iç mekanlarda uç noktalara internet erişimi sağlamak amacıyla ya da kablo kirliliği yaşamak istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir".




DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...