24 Eylül 2018 Pazartesi

3D-4D-5D

3D Nedir? Bir resmin yada görüntünün; derinliğinin, genişliğinin ve yüksekliğinin olması halidir. Ancak bilgisayarda genelde, gerçek hayata yakın görüntülere bu isim verilmektedir. Örneğin bir bilgisayar oyununda, odalarda dolaşabiliyor ve nesnelere istediğiniz açıdan bakabiliyorsanız, bu oyun 3D oyunlar kategorisinde kabul edilir.Bunun dışında, mimari, endüstriyel ya da tanıtım maksatlı 3D grafikler hazırlayan programlar da mevcuttur.



4D Nedir? 4D Dimension yani dördüncü boyuttur.4D 3D'nin birleşmesi ve geliştirilmesi sonucu oluşan bir boyuttur.İlk olarak film sektöründe sinemada kullanılması planlanan ve sonrasında kullanım alanları genişleyen bir alandır.


5D Nedir? 5D Boyut sinemada oturduğumuz plarformda perdedeki görüntüye uygun şekilde hareket ediyor ve sarsılıyor.Alt Kısmında hareketli platform ve buna ek olarak rüzgar kar yağmur sis.duman gibi efektler kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...