24 Eylül 2018 Pazartesi

İşletim Sistemleri

İşletim sistemi, belli kurallar dahilinde programların çalışmasını ve kullanıcı ile bilgisayar arasındaki iletişimi sağlayan komutlardır. Bilgisayarın güç düğmesine basılmasıyla ekrana biosta kayıtlı olan bilgiler gelir hemen ardındın da hangi işletim sistemi kullanılıyorsa o sistemin adı görüntülenerek sistem açılıp kullanılmaya hazır hale gelir.


açık kaynak kod nedir?


Açık kaynak kodlu programın kullanımı genelde ücretsizdir ve düzenlenmesini herkes için açık tutar.Açık kaynaklı yazılımlar içinde özgür bir yazılım lisansı ile lisanslanmış olan yazılımlar, özgür yazılım sınıfına girerler. Tüm özgür yazılımlar, aynı zamandaaçık kaynaklı yazılımlardır.


Kapalı Kaynak Kod Nedir?

Kapalı kaynakkaynak kodu açıklanmamış bilgisayar programları için kullanılan genel bir tabirdir. Bilgisayar yazılımlarını oluştururken kullanılan kod bütününekaynak kodu denir. Genellikle bu kod, programın içinde gizlenmiş durumdadır. Programcılar eğer bu kodu paylaşmak istemezlerse kodu saklarlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...