28 Eylül 2018 Cuma

Akış Şeması Nedir?

Akış şeması; bilgisayar programlarının işlem basamaklarını geometrik şekillerle gösteren şemadır.
Bir başka tanım da; algoritmaların görsel elemanlarla oluşturulmasıdır. Algoritma adımında belirtilen bir veya bir grup işlem, geometrik bir şekil ile ifade edilir. Bu şekiller standartlaşmış durumdadır.
Akış şeması bir işin tamamlanması için gerekli adımların çok daha iyi anlaşılmasını sağlayan görselliği sağlar.
Programın akış yönü ve işlemler arası bağlantıyı çubuklar ve oklar gösterir. Bazı işlemler için genel şekiller veya o işleme ait özel şekiller kullanılabilmektedir


Bir algoritmanın daha görsel gösterimidir. Çizgiler, Dörtgen, daire vb. geometrik şekillerle  algoritmanın gösterilmesini sağlar.

Akış şemalarının algoritmadan farkı, adımların simgeler şeklinde kutular içine yazılmış olması ve adımlar arasındaki ilişkilerin ve yönünün oklar ile gösterilmesidir.
Herhangi bir sorunun çözümü için izlenmesi gerekli olan aritmetik ve mantıksal adımların söz veya yazı ile anlatıldığı algoritmanın,görsel olarak simge ya da sembollerle ifade edilmiş şekline "akış şemaları" veya FLOWCHART adı verilir.Akış şemalarının algoritmadan farkı,adımların simgeler şeklinde kutular içine yazılmış olması ve adımlar arasındaki ilişkilerin ve yönünün oklar ile gösterilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...