24 Eylül 2018 Pazartesi

Programlama Dilleri



Programlama dilleri, programcının bilgisayara hangi veri üzerinde işlem yapacağını, verinin nasıl depolanıp iletileceğini, hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılacağını tam olarak anlatmasını sağlar.Günümüze  kadar toplam  2500'den fazla programlama dili yapılmıştır.



Programlama Dilleri 3 gruba ayrılır.


Alt Seviye Programlama Dilleri:Makine koduna çok yakın programlama dilleridir.Makine hakimiyeti üst seviyedir.Bu programlama dillerini bilen programcıların aynı zamanda Mikro işlemciler hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

Orta Seviye Programlama Dilleri:Oldukça esnek olmalarıyla birlikte hem üst seviye hem alt seviye programlama yapabilirler.Alt Seviye Diğer dillere oranla daha anlaşılırdır.

Üst Seviye Programlama Dilleri:Programlama hakimiyetini azaltırlar.En hızlı ve en etkili programlama dilleri üst seviye programlama dillerini kapsar.

Komut Nedir?
Üzerinde işlemler yapılan,bir bilgisayarın yapabileceği temel işlemlere denir.

Kod Nedir? 
Kodlar herhangi bir durumda nasıl tepki vereceğini hangi ögelerin çağırılacağına hangi anlarda hangi durumların oluşacağı gibi daha birçok yazılımsal işlemlere sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...