25 Ekim 2018 Perşembe

İmaj Dosyası Nedir? Nasıl Oluşturulur?

İmaj alma işlemi elimizdeki bir CD ya da DVD gibi optik medyalarda bulunan veriyi olduğu gibi bilgisayarınıza kaydetme, yedekleme işlemidir. Aldığınız image dosyasını bilgisayarınızda saklayabilir, istediğiniz bir anda boş bir CD ya da DVD’ye kaydedebilir ya da sanal CD/DVD sürücüler vasıtası ile normal bir CD/DVD gibi çalıştırabilirsiniz.


Hangi programla image alabilirim?
Bu program için çok sayıda program olsada kullanım basitliği ve ücretsiz olması ile tercihimiz imgburn programı olacak. (Nero ile bu işlemi yapmak için CD/DVD kopyala seçeneğinde hedef olarak “Image Recorder” seçeneğini seçip devam etmeniz gerekiyor.
İmaj alma:
İmajını almak istediğimiz CD ya da DVD’yi sürücümüze yerleştirerek ImgBurn programını açıyoruz ve “Create image file from disc” seçeneğine basıyoruz; Gelen ekrandaki “destination” kısmı diskin imajını kaydetmek istediğimiz yer, eğer siz belirlemezseniz bu dizin C: kök dizini olacaktır, kendiniz belirlemek isterseniz 1 numaralı kısma tıklıyoruz, sonrasında yapmamız gereken tek şey 2 numaralı kısımdan imaj oluşturma işlemini başlatmak;
Bilgisayara kaydedilmiş bir image dosyasını CD ya da DVD’ye yazmak:
Bilgisayarınızda sakladığınız bir image dosyasını ihtiyaç hissettiğiniz anda CD ya da DVD’ye tekrar yazabilirsiniz, bu işlemi yapmak için öncelikle sürücümüze boş bir CD/DVD  yerleştirerek ImgBurn programını açıyoruz,  “Write image file to disc” seçeneğini seçiyoruz, 1 numaralı kısımdan yazdırmak istediğimiz imaj dosyasını seçip 2 numaralı kısımdan imajımızı CD ya da DVD’mize yazmaya başlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...