21 Şubat 2019 Perşembe

Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Görev Çubuğu Nedir?

Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi tarafından Görev Çubuğu’na yerleştirilir. Böylelikle Görev Çubuğu üzerindeki program düğmelerini (simgelerini) kullanarak istenen programa kolayca geçiş yapılır. Görev Çubuğu üç bölgeden meydana gelir.





Hızlı Başlat Nedir?
Sık Kullanılan program, dosya veya klasörlerin kısayolları buraya yerleştirilerek, kolay erişimleri ve tek tıklama ile açılmaları sağlanır. Buraya yeni bir kısayol yerleştirmek için simge sürüklenerek buraya bırakılır. Çıkarılmak istenen kısayolun üzerinde sağ tıklanır ve “Görev Çubuğundan Kaldır” seçilir.


Görev Çubuğunu Kilitle: Bu seçenek seçildiğinde görev çubuğunun boyutunun ve konumunun değiştirilmesi, hızlı başlat alanının boyutunun değiştirilmesi engellenir.

Görev çubuğunu otomatik olarak gizle: Görev çubuğunun üzerinde bir işlem yapılmadığında otomatik olarak gizlenir. Fare ile göre çubuğunun olduğu bölgeye gidilirse otomatik olarak belirir.
Küçük Simgeler Kullan: Bu seçenek işaretli ise görev çubuğundan küçük simgeler görülecektir.
Görev Çubuğunun ekrandaki konumu: Görev çubuğunu ekranın alt üst yada yanda görünmesini sağlayabilirsiniz.
Görev çubuğu düğmeleri: Benzer programların açık olan dosyaları veya açık olan klasörler görev çubuğu üzerinde ayrı ayrı gruplar olarak gözükür. “Her zaman birleştir ve etiketleri gizle” seçeneği işaretli ise açık dosya isimleri görünmeden sadece sembol şeklinde görülür ve aynı tür programlar gruplandırılır.

Gruplanmış Programlar Sekmesi Nedir?



Eğer gruplandıran program sembolünün üzerine gelirseniz, aynı türdeki bu dosyaları ve isimlerini aşağıdaki gibi küçük ekranlarda görebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...