28 Eylül 2018 Cuma

Virüs Nedir?

Virüs nedir? Nasıl bulaşır?
Bilgisayar virüsleri, çalıştığında bilgisayarınıza değişik sekillerde zarar verebilen bilgisayar programlarıdır. Bu programlar (ya da virüs kodları) çalıştırıldığında programlanma şekline göre bilgisayarınıza zarar vermeye başlar. Ayrıca, tüm virüs kodları (bilinen adıyla virüsler) bir sistemde aktif hale geçirildikten sonra çoğalma (bilgisayarınızdaki diğer dosyalara yayılma, ağ üzerinden diger bilgisayarlara bulaşma vb gibi) özelliğine sahiptir.Bilgisayar virüslerinin popüler bulaşma yollarından birisi "virüs kapmış bilgisayar programları" dır. Bu durumda, virüs kodu bir bilgisayar programına (söz gelimi, sık kullandığınız bir kelime işlemci ya da beğenerek oynadığınız bir oyun programı) virüsü yazan (ya da yayan) kişi tarafindan eklenir. Böylece, virüslü bu programları çalıştıran kullanıcıların bilgisayarları virüs kapabilirler. Özellikle internet üzerinde dosya arşivlerinin ne kadar sık kullanıldığını düşünürsek tehlikenin boyutlarını 
daha da iyi anlayabiliriz.


Virüs Programları Nedir?

Antivirüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler. Bu yöntemler antivirüs programlarının çalışma hızını ve prensiblerini belirler.Antivirüs programı, virüslere karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlemlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir. Antivirüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler.
Virüsten Korunma Yolları?

 Bilgisayarımızı virüslerden koruma yöntemleri arasında en önemli nokta Lisanslı Antivirüsyazılımıdır. İnternetten indirdiğiniz antivirüs programlarını sakın kullanmayınız bunların kendisi birer virüs olabilir. Virüs yazılım firmaların orjinal web sitelerinden ücretsiz demolarını indirebilirsiniz fakat buda tam koruma sağlamaz ve belirdiği günden sonra koruma altında tutmaz bilgisayarınız.
 Program , Oyun gibi programlar için Crack dosyaları son derece tehlikelidir . bunları yüklemeyiniz , mümkün olduğu kadar lisanslı ürünler kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...