26 Aralık 2018 Çarşamba

Aygıt Yöneticisi Nedir?

Aygıt yöneticisi, bilgisayarınızda yüklü olan donanımların görünümünü sunan bir araçtır. Tüm aygıtlar, aygıt sürücüsü aracılığıyla windows ile iletişim kurar. Aygıt yöneticisi aracılığıyla bu aygıtları yükleme , kaldırma, güncelleme ve ayarlarını değiştirme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Aygıt yöneticisi nasıl açılır ?

Aygıt yöneticisine giriş yapmanın birçok farklı yolu vardır. Aşağıdaki 4 farklı yöntemi kullanarak aygıt yöneticisini açabilirsiniz.
1. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler seçeneğine tıklayın. Açılan ekranda Aygıt yöneticisine tıklayın.


2. Başlat’ı, sonra da Denetim Masası’nı tıklatın. Donanım ve Ses’i tıklatın. Aygıt Yöneticisi‘ni tıklatın.
3. Aygıt Yöneticisi’ni komut satırını kullanarak açmak için başlat arama alanına aşağıdaki komutu yazın ;
mmc devmgmt.msc
4. Bilgisayar Yönetimi’ni komut satırını kullanarak açmak için başlat arama alanına aşağıdaki komutu yazın;

Aygıt yöneticisi ne işe yarar ?

Bilgisayarınızdaki donanımın düzgün çalışıp çalışmadığını belirleyebilirsiniz. Donanım yapılandırma ayarlarını değiştirebilirsiniz. Her aygıt için yüklenen aygıt sürücülerini tanımlayabilir ve her aygıt sürücüsü hakkında bilgi edinebilirsiniz. Aygıtların gelişmiş ayarlarını ve özelliklerini değiştirebilirsiniz. Güncelleştirilmiş aygıt sürücülerini yükleyebilirsiniz. Aygıtları etkinleştirebilir, devre dışı bırakabilir ve kaldırabilirsiniz. Bir sürücünün önceki sürümüne geri dönebilirsiniz. Aygıtları; türlerine, bilgisayarla olan bağlantılarına veya kullandıkları kaynaklara göre görüntüleyebilirsiniz. Görüntülenmesi önemli olmayan ancak gelişmiş sorun giderme için gerekli olabilecek aygıtları gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.
Bilgisayar donanımların durumunu kontrol etmek ve bilgisayarınızda bulunan donanımları güncellemek için Aygıt yöneticisini kullanmanız gerekmektedir. Bilgisayar donanımı hakkında kapsamlı bilgiye sahip olan ileri seviyedeki kullanıcılar da aygıt çakışmalarını gidermek ve kaynak ayarlarını değiştirmek için Aygıt Yöneticisi’nin tanılama özelliklerini kullanabilirler.
Ayarları değiştirirken dikkatli olmanız gerekmektedir. Aygıt yöneticisinde yapmış olduğunuz hatalı ayarlar, sisteminizin açılmamasına neden olabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DHCP Nedir? (Dynamic Host Configuration Protocol)

DHCP Sunucusu Nedir? Ağ cihazlarına IP adresi, ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine ...